Finlàndia / 2020 / 30 min / Color

El Senyor K. va entrar en l’ambaixada de l’Aràbia Saudita a Istanbul el 2 d’octubre de 2018 per a demanar un certificat de divorci i poder tornar a casar-se amb la Senyora turca C. En entrar en l’ambaixada, no es va tornar a saber res sobre el Senyor K., va desaparéixer. La seua desaparició va causar un conflicte polític generalitzat, que va resultar en un col·lapse del 9% de la borsa de l’Aràbia Saudita en només dues hores. Aquesta pel·lícula conta la vertadera història de l’assassinat del reporter i dissident Jamal Khashoggi. Els esdeveniments es compten seguint la línia temporal de les notícies publicades sobre l’esdeveniment, no la que possiblement era la línia temporal de l’assassinat. És cert que Khashoggi va ser la mata d’un assassinat polític, però el que va passar realment i on acabe el cos és… desconegut.

.

Director: Jan Ijäs

Escriptor: Jan Ijäs

Productor: Jan Ijäs

Fotografia: Ville Piippo i Jan Ijäs Muntatge: Jan Ijäs

Música: Vilunki 3000

Disseny de so: Svante Colérus

Veu en off: Rebecca Clam

Dissabte 13 – 18.00 H

La Nau

Jan Ijäs

L’artista multimèdia i cineasta Jan Ijäs viu i treballa a Hèlsinki, Finlàndia. Va estudiar direcció de documentals en la Universitat d’Art i Disseny d’Hèlsinki i escriptura creativa i educació artística en la Universitat de Jyväskylä. Ijäs treballa amb cinema documental, ficció i experimental. Les pel·lícules de Ijäs tracten temes socials seriosos i difícils, com la migració a societats estrangeres i hostils. Les pel·lícules de Ijäs s’han exhibit àmpliament en festivals de cinema a l’estranger i com a instal·lacions en museus i galeries.

Ha guanyat nombrosos premis, inclòs el Premi del Jurat de l’Exhibició de Primavera de Charlottenborg en 2012, el Premi Finlandés Risto Jarva en 2011, el Premi Amnistia Internacional en el festival de cinema IndieLisboa a Portugal 2018.

Fotogrames Belgrade Forest Incident…And What Happened to Mr K?

Programa 2021

Consulta la programació de La Cabina

Programació por Seccions

Últimes notícies de La Cabina

Uneix-te a la comunitat d’amants del migmetratge

Subscriu-te a la newsletter

   
* Requerido
           
   

#LaCabina2021