The Stillness Syndrome

Espanya / 2021 / 30 min / Color

L’any 2018 un grup de cineastes autodenominats ELS QUIETS es proposa fer un assaig fílmic sobre una hipotètica síndrome de quietud en la República de Colòmbia. Per a això conviden al mestre del documental colombià Luis Ospina, al candidat presidencial Gustavo *Petro i a l’escriptor Juan Gabriel Vásquez a donar-los pistes amb què aprofundir en la història, la geografia i la idiosincràsia de Colòmbia, un país que, paradoxalment, de quiet té molt poc. Per raons desconegudes el projecte queda inconclús.

50 anys després una investigadora recupera els imatges en brut d’aquell projecte i les edita a manera de presentació pública per a donar a conéixer aquella hipotètica síndrome de quietud colombià en un gran festival de cinema

Director: León Siminiani

Guió: León Siminiani, Jorge Caballero, Miguel A Trudu

Companyia productora: GusanoFilms i El Gest

Productor: Jorge Caballero, Elias León Siminiani i Ainhoa Ramírez

Fotografía: David Correa

Edició: Miguel A Trudu

So: Alejandro Molano, Francesco Lucarelli i Nacho Royo-Villanova

Música: música Konga

Animació: Fernando Marcilla

FX: Fernando Marcilla

Format: Digital

Diàlegs: anglés i espanyol

Subtítols: anglés

Dijous 11 – 18:00 H

La Nau

León Siminiani

El seu primer llargmetratge assaig, MAP, va guanyar el Millor Documental Europeu en el Festival de Cinema Europeu de Sevilla 2012 i va ser nominat com a Millor Documental en els Premis de l’Acadèmia d’Espanya (*Goyas 2013). El seu segon llargmetratge, NOTES FOR A HEIST MOVIE, es va estrenar en la secció “Nous Directors” del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2018 i va guanyar els Feroç Critics Awards 2018 al Millor Documental de l’any a Espanya i va ser nominat a Millor Documental pels Goyas. Premis de l’Acadèmia.

Siminiani alterna el seu treball més personal amb projectes en l’àmbit del periodisme d’investigació. La seua sèrie de crims reals THE ASUNTA CASE per a Netflix va rebre el premi Magnolia en el Festival Internacional de Cinema i TV de Xangai (2018). En 2019 va dirigir THE ALCASSER MURDERS també per a Netflix. Aquest projecte va ser una de les sèries documentals més controvertides i aclamades per la crítica dels últims anys a Espanya. Va ser el documental més vist en Netflix a Espanya l’any passat.

El seu nou projecte, THE STILLNESS SYNDROME, és el resultat de la col·laboració amb el cineasta i productor colombià Jorge Caballero i marca el retorn de Siminiani al cinema assage.

León Siminiani

Fotogrames The Stillness Syndrome

The Stillness Syndrome
The Stillness Syndrome

Programa 2021

Consulta la programació de La Cabina

Programació por Seccions

Últimes notícies de La Cabina

Uneix-te a la comunitat d’amants del migmetratge

Subscriu-te a la newsletter

   
* Requerido
           
   

#LaCabina2021