Valentin, Son Of Europe

Itàlia / 2020 / 55 min / Color

Valentín és un romanés de 25 anys que va ser adoptat per una família belga als 16. Fa uns mesos, es va reconéixer en un documental que es va filmar quan era un xiquet sense llar, que vivia entre els carrers i el clavegueram de Bucarest. Juntament amb el director Antonio Martino, Valentín explora el seu improbable viatge de ser un sense sostre a Bucarest a la comoditat i seguretat de la classe mitjana belga. Valentín, fill d’Europa és una història de redempció social i una metàfora del destí de Romania, 30 anys després de la caiguda de Ceaușescu.

Director: Antonio Martino

Productors: Valeria Correale, Ségolène Fossard, Caroline Houben i Olivier Rausin

Escriptor: Antonio Martino, Giovanni Galavotti i Nabil Philippe Jandaly

Director de fotografia: Paolo Panzera, Antonio Martino i Valentin Summa

Editor: Felice d’Agostino, Letizia Caudullo i Antonio Martino

So: Ludovic Van Pachterbeke, Cosmas Antoniadis i  Fabrice Osinski

Responsable de producció: Valeria Correale, Youcef Koliaï i  Guillaume Martin

Postproducción: Ludovic Fossard i Yann Varenne

Música: Jan Maio

Dissabte 13 – 18.00 H

La Nau

Antonio Martino

Antonio Martino va nàixer en un xicotet poble de Calàbria en 1977. Després de l’escola secundària es va graduar en Estudis de Cinema en la Universitat de Bolonya en 2003. En 2006, amb una xicoteta càmera amb mànec, va filmar el seu primer documental: “Gara de Nord_copii pe strada ”, Sobre la història d’uns xiquets del carrer que viuen prop de la principal estació de tren de Bucarest. En 2007 va rebre el prestigiós premi *Ilaria Alpi. En 2010 va cofundar la productora *Bo Film. La seua passió pel cinema documental sorgeix de la necessitat de contar històries sobre l’ésser humà i l’entorn en el qual viu i els profunds canvis en els quals està involucrat. A més, gràcies a la revolució digital que es va produir en el negoci del cinema, els equips d’il·luminació van permetre ell per a viatjar i filmar en llocs molt extrems com Síria, Líbia, Uzbekistan, Turquia.

Les històries que tria filmar tracten sobre temes ambientals, socials i polítics. El seu últim documental es titula “L’ovella negra” i va ser filmat a Líbia. Compte la història de Ausman que ha lluitat per la revolució líbia, fins i tot pacifista, ja que estava convençut de lluitar per la llibertat, la democràcia i el respecte del pensament secular. Res va eixir com pensava: la violència i l’extremisme religiós s’estan estenent cada dia més. Hui se sent un estrany al seu país.

Antonio Martino

Fotogrames Valentin, Son Of Europe

Valentin, Son Of Europe
Valentin, Son Of Europe
Valentin, Son Of Europe
Valentin, Son Of Europe

Programa 2021

Consulta la programació de La Cabina

Programació por Seccions

Últimes notícies de La Cabina

Uneix-te a la comunitat d’amants del migmetratge

Subscriu-te a la newsletter

   
* Requerido
           
   

#LaCabina2021